Voorstelling 'De Oare' afgelast door brand in oude belastingkantoor

Leeuwarden - De communityvoorstelling 'De Oare' van 'Buiten de Boot' (onderdeel van 'De Reis'van LF2018) is hard getroffen door de brand van afgelopen vrijdag en heeft nog geen locatie om naar uit te wijken.

Regisseur Victoria Vergult: ,,We hebben de voorstelling met de community op locatie gemaakt. We waren bijna klaar voor de première. Aan het decor werd 21 juni de laatste hand gelegd en de kaartverkoop was van start gegaan. We vrezen dat heel het decor in rook is op gegaan. We zijn geschokt. Toch wensen we dat deze voorstelling een mooi vervolg krijgt. Daar zullen we de hulp van de community van Leeuwarden hard bij nodig hebben. We hopen dat dit incident niet de ondergang is, maar een opgang naar iets moois dat door de community gedragen wordt. Op welke manier weten we zelf ook nog niet. Eerst maar met de groep bij elkaar komen om dit te verwerken. Detsje IJkema (Producent) en ik (Victoria Vergult, red.) stonden op de brug bij het centrum en keken naar het verschrikkelijke tafereel van rook boven de stad. Er werden massaal foto’s en opmerkingen gemaakt om te delen op sociale media. Dit was een pijnlijk moment. Aan de ene kant is het menselijk en zit het in onze aard om dit te doen. Aan de andere kant denken we in zo’n situatie vaak niet aan de ander, de betrokkene en wat dit voor hen betekent. Wij werden als betrokkenen ineens geconfronteerd met menselijk gedrag dat juist deze voorstelling noodzakelijk maakt. Door deze ervaring op de brug bij het centrum voelen we nog duidelijker de noodzaak om dit project een goed vervolg te geven. Wij hebben er tussen gestaan en we willen dat deze mentaliteit bevraagd wordt. Oprecht, van beide kanten omdat aan iedere kant de ander staat."

Wilt u op de hoogte blijven van hoe het nu verder gaat? Of wilt u helpen? Neem dan contact door middel van het e-mailadres buitendeboot@outlook.com of houdt de website www.buitendeboot2018.nl en de Facebookpagina www.facebook.nl/buitendeboot in de gaten.