GVL komt sterk voor de dag bij NK micro team gym

Rotterdam - Vijf teams van Gymnastiekverenging Leeuwarden (GVL) deden vandaag mee aan het NK micro team gym (een discipline behorend bij het groepsspringen) in Ahoy Rotterdam.

Er werden drie series gesprongen op zowel de airtrack als op trampoline en ook trampoline springtoestel. Bovendien sprong men op muziek.

In de categorie jeugd C deden twee teams mee. Het eerste team, met Sterre Verhulst, Isabella Oord, Anne Rijpma en Amber Faber, sprong zo goed dat ze het goud wonnen en dus de titel Nederlands kampioen bemachtigden.

Het tweede team, met daarin Roos Faber, Iris de Beurs, Manon Boomsma en Thyrza Akkerman, sprong goed, maar had hier er daar nog wat verbeterpunten. Hun score was voldoende voor de zesde plaats.

In hetzelfde niveau, maar dan bij de senioren, sprongen Janneke Boomsma, Femke Bouma, Irene van der Hoek, Maxime Keijzer en Nicole Slotegraaf. Ze eindigden op trampoline/springtoestel als eerste en op airtrack tweede; in totaal leverde dit het zilver op.

Een niveau hoger sprongen Denice van der Wal, Nina Vermeeren, Yvonne van der Veen, Jessica Kruidhof en Eline Bos. Deze dames sprongen op de B lijn. Op airtrack eindigde het team als eerste met een enorm hoge score. Helaas werd er op trampoline springtoestel een sprong afgekeurd waardoor het team naar de achtste plaats zakte.

De dag werd afgesloten door het junioren C team. In dit team zitten Reina Rijpma, Noa Vet, Sanne Tamminga en Sam Meijer.  Op trampoline springtoestel eindigden ze als derde en op airtrack als vierde. Het was erg spannend, want tot de laatste ronde stonden ze op plek drie. Goud was dus erg dichtbij, maar door een kleine fout op airtrack werden ze helaas vierde.