Nederlandse ijshockeyjeugd, met spelers Capitals, wint goud in Slowakije

Slowakije - Het Nationale IJshockeyteam U16 (onder de zestien jaar) met daarin vijf jeugdspelers uit Friesland was het afgelopen weekend onoverwinnelijk in Slowakije.

Het team, onder leiding van Mike Nason, Josh Mizerek en teamleider Pete Peters, verloor geen enkele wedstrijd.

De Nederlandse selectie nam deel aan het driedaagse EMF International Tournament 2018 in Hamuliakovo, een stad vlakbij Bratislava. Daar speelde het Nederlandse team tegen selectieteams van Roemenië, Engeland, Mexico, Okanagan Hockey Academy en clubteams Midlands (Eng) en Hamuliakovo ( Slowakije).

De vijf Friese ijshockeyers waren goed voor zeven goals tijdens dit toernooi. Ze spelen al geruime tijd bij de selectie van de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) en trainen bij RTC Lionhearts, het Regionaal Talenten Centrum voor ijshockey en bij hun eigen club De Capitals Leeuwarden en Unis Flyers Heerenveen. Van de Capitals Leeuwarden speelden mee: Brend de Jong, forward en Tristan Houben, forward. Van Unis Flyers: Frits Doop, defence en afkomstig van De Capitals jeugdopleiding, Lennart Vosmer, forward en Jorrit Koperdraad ook forward. Nederland en Friesland hebben met dit jeugd ijshockeyteam laten zien dat het Nederlandse ijshockey in de lift zit.