Online community voor lifechangers

Leeuwarden - Oud-commando Danny Matthijs (35) ontdekte in het avontuur van zijn eigen leven zijn ware missie. Nu bouwt de Leeuwarder een online community voor lifechangers.

Een paar weken geleden ging hij met zijn eerste liveshows online op sociale media. ,,Superspannend, dit is echt een doorbraak voor mezelf”, vertelt Danny. Zijn oude faalangst speelt nog wel eens op, maar hij is een man met een missie. ,,Bovendien heb ik ontdekt dat elk oncomfortabel gevoel een oproep is tot groei en ontwikkeling. Wie dat aan durft te gaan en leiding wil geven aan zijn eigen leven, is welkom in mijn community.”

Het verhaal van Danny lijkt een jongensboek. Als kind werd hij gepest, totdat er een knop omging en hij besloot om niet langer met zich te laten sollen. Een wereld aan mogelijkheden opende zich en Danny was bereid er hard voor te werken. Ook fysiek. Hij deed judo, kungfu en trainde fanatiek om kans te maken bij de commando’s. Die droom kwam uit en Danny ging als parachutist en medic de hele wereld over. Totdat hij vader werd en zijn prioriteiten veranderden.

,,Samen met mijn jongere broer ging ik bootcamplessen geven in de buitenlucht. We smolten zijn kennis en kunde als fitness-instructeur samen met mijn militaire trainingservaring. Wij waren destijds de eerste in Friesland en het werd een hype.” Nog steeds is Danny elke zaterdagochtend in de Groene Ster te vinden waar hij bootcampliefhebbers uitdaagt. Toch kun je hem tegenwoordig ook mediterend op een steiger aantreffen in hetzelfde recreatiegebied. ,,Om iets te bereiken, heb je ook rust en stilte nodig. Van daaruit maak je de beste keuzes.”

Meditatie is daarom onderdeel van het online jaarprogramma dat Danny als lifecoach heeft ontwikkeld. ,,LifeChangers is geïnspireerd op ‘De reis van de held’ van Joseph Campbell, maar ook op mijn eigen ervaringen”, legt hij uit. ,,Naast bootcamp bied ik al jaren personal training en bij de mensen die ik begeleid om fitter te worden, ontdek ik vaak achterliggende vraagstukken. Gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid naar hun dromen en mijn roeping om mensen verder te helpen, werd mijn aanpak steeds completer.”

Inmiddels is Danny al negen maanden op weg met de eerste lichting lifechangers. ,,Wat een positieve energie komt er los door de online groepsdynamiek. Iedereen zet stappen, de één gaat emigreren, de ander creëert meer balans tussen werk en privé, het kan allemaal. Zelf leer ik ook nog elke dag van de uitdagingen die op mijn pad komen. De kunst is te weten wat écht belangrijk is en daarvoor moet je eerst weten wie je bent en wat je wilt. Ik gun dit iedereen, daarom zijn mijn online liveshows gratis te volgen. Wie de oproep tot avontuur voelt, kan zich aanmelden voor het hele jaarprogramma (www.lifechangers.nl). Dan bouwen we samen een inspirerende community.”