Nieuw Harmonieterras ‘Oculus’ aan Wester Stadsgracht

Leeuwarden - De Harmonie opent vrijdag 29 juni de deuren van haar gloednieuwe pop-up terras. Het terras, dat de naam ‘Oculus’ heeft gekregen, is prachtig gelegen vlak voor De Harmonie aan het water.

Centrale boegbeeld van het terras is de oculus, het indrukwekkende ronde podium  van ontwerper Koen Stegers.

Duurzaamheid staat in het pop-up terras centraal. Zo zullen de drankjes en hapjes gemaakt worden van duurzame (seizoens-)producten en ingrediënten. Het Oculus terras brengt zo een mix van het vertrouwde en het opmerkelijke. En dat niet alleen in de vorm van eten en drinken. Ook zal het entertainment op het terras ludiek en opmerkelijk zijn. 

Activiteiten
Het begon allemaal met het kunstwerk van Koen Stegers, waaromheen het terras werd opgebouwd. De spiegeling van het kunstwerk geeft een bijzonder effect samen met de weerspiegeling van het licht in het water. De combinatie van het terras met kunst en cultuur zal ook terugkomen in het assortiment. Dit zijn lekkere hapjes en drankjes waarvoor wordt samengewerkt met lokale partijen en leveranciers. Zo kunt u tijdens bijzondere proeverijen kennis maken met lokale lekkernijen zoals een Waddenbierproeverij, waarbij u van ieder Waddeneiland een biertje proeft, maar ook Friese wijn en andere lokale brouwsels. Daarnaast zijn er wisselende dagmenu’s te krijgen met de keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Het doel van het terras is de bezoekers prikkelen door de combinatie van lekker eten en drinken met bijzondere activiteiten. Het pop-up terras biedt plek voor zo’n zestig tot zeventig gasten en is van woensdag tot en met vrijdag vanaf vier uur geopend en op zaterdag en zondag vanaf één uur tot ’s avonds elf uur.

Hergebruiken
Duurzaamheid is een belangrijk kenmerk van De Harmonie. Zo wordt er samengewerkt met een lokale cateraar en wordt verspilling van voedsel zo veel mogelijk voorkomen. Zondag wordt de anti verspillingsdag. Op deze dag wordt voedsel dat tegen de houdbaarheidsdatum aan zit, maar nog wel bruikbaar is, gebruikt om een superdiner van te koken. Niet alleen voedselverspilling is een belangrijk statement, maar ook de materialen voor het terras zelf worden zo veel mogelijk hergebruikt. Zo is het meubilair van het terras geleend en zullen deze na sluiting weer elders gebruikt worden. Maar ook de oculus, die speciaal voor dit pop-up terras werd gemaakt, is zo ontworpen deze eenvoudig in en uit elkaar te halen is en elders in Friesland gebruikt kan worden als pop-up podium. Meer informatie over de activiteiten op het Oculus terras volgt binnenkort via de Facebookpagina van De Harmonie en harmonie.nl.