Groep 7/8 obs De Twa Fisken in botenparade speciale Volvo Oceanracedag

Scheveningen - De leerlingen van de drie groepen 7/8 van obs De Twa Fisken hebben woensdag 27 juni meegelopen in een botenparade van zelfgebouwde optimisten tijdens de speciale Volvo Oceanracedag voor kinderen.

Ze deden mee aan het landelijke project 'Bouw je Bootje'.

Weken zijn de kinderen druk bezig geweest met het bouwen van drie optimisten. De bootjes werden geschilderd in de kleuren blauw en geel en versierd met een Friese vlag. Diverse ondernemingen in Grou hebben de leerlingen belangeloos geholpen om van de bootjes echte Grouster optimisten te maken: it Fûns Mid-Fryslân sponsorde de reis, Jachtwerf de Groot zorgde voor de verf, de Multimate voor de vlaggen en Promotie Grou voor de bestickering.

Woensdagochtend 27 juni vroeg vertrokken de kinderen naar de speciale bouw-je-bootje-dag om hun boten te showen en te water te laten. Deze dag was onderdeel van een week vol festiviteiten rond de finish van de Volvo Oceanrace In Den Haag/Scheveningen. Scholen uit het hele land waren daar aanwezig, maar de Twa Fisken was één van de weinige scholen uit Friesland. De prijs voor de beste boot ging naar het Schoonhovens college. De Grouster leerlingen kregen een eervolle vermelding voor hun teamwork. De leerlingen konden de rest van de dag verschillende watersporten uitproberen zoals zeilen, kanopolo en waterskiën.