HTMudrace met maximaal aantal deelnemers

Hempens/Teerns - De buurdorpen Hempens en Teerns organiseren, na het grote succes van 2017, ook dit jaar een Mudrace. Er zijn andere obstakels, méér deelnemers en dezelfde gezelligheid.

Er doen zaterdag 30 juni een kleine 500 (!) deelnemers mee en met circa 80 vrijwilligers moet het een onvergetelijke dag gaan worden. De eerste groep deelnemers start om 14.00 uur en de laatste om 16.00 uur. Om 18.00 uur moet iedereen gefinished zijn.

Het is een 'light versie' survivalrun voor jong en oud met een parcours door bos en sloten met verschillende hindernissen én lekker veel modder. Na de finish kun je bijkomen en ervaringen uitwisselen in één van de hottubs of dansen in het schuim. 

Ook voor toeschouwers is er voldoende te beleven. Er is een plattegrond beschikbaar zodat jij je vrienden en familie kunt volgen en aanmoedigen. Op het sportveld kun je een drankje en hapje verkrijgen bij de catering rond de feesttent, een rondje maken in de zweefmolen en de start- en finish volgen. 

,,Eind mei hadden we het maximaal aantal deelnemers al bereikt", zo laat de organisatie weten. ,,Dit was echt boven verwachting en hieruit blijkt nog maar eens dat de editie van vorig jaar een succes was!"

Twee jaar geleden werd er een memorabele Colorrun gehouden tijdens de Merke van Hempens Teerns. Er werd een verkeerde verf gebruikt, waardoor de 1800 deelnemers dagenlang met een gekleurde haardos rondliepen. Hempens Teerns kwam hiermee niet alleen landelijk, maar ook wereldwijd in het nieuws. Er was onder meer een nieuwsitem over deze colorrun bij de Amerikaanse TV zender CNN. In navolging op de Colorrun werd vorig jaar de HTmudrace georganiseerd. De initiatiefnemers kregen hier zoveel enthousiaste reacties op dat een tweede editie niet uit kon blijven.