8ste dag en dbieb doen wereldrecordpoging boekendomino

Leeuwarden - Het wereldrecord boekendomino staat nu op 10.200 boeken. 8ste dag wil dat record verbreken met 10.500 boeken en zo in het Guinness Book of World Records komen.

In de stad die eerder bekend was vanwege Domino Day, moet dat lukken, denken zij. De anderhalf kilometer lange sliert start op het plein van de Blokhuispoort, loopt dwars door dbieb en eindigt aan de andere kant van het gebouw.

8ste dag nodigt iedereen van harte uit om te komen helpen met het vestigen van de recordpoging boekendomino, door het plaatsen van 10.500 boeken bij dbieb. Dat kan op 7 juli tussen 19.00 en 00.00 uur en op 8 juli tussen 9.00 en 14.00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Opgeven kan door te mailen naar Jantine de Nooij - jmdenooij@gmail.com.

De boekendomino wordt gemaakt in samenwerking met dbieb, studenten van NHL Stenden Hogeschool, Podium Asteriks, Gemeente Leeuwarden, Bagels & Beans, Burgemeester van Napels Nieuwe Mellens en Biblionet Groningen. Meer informatie over de boekendomino is te vinden op http://8stedag.nl/schakel/boekendomino

Informatie over 8ste dag, de schakels en de route is te vinden op de website: www.8stedag.nl