Inschrijven voor survivalrun dwars door Leeuwarden

Leeuwarden - De 25ste editie van de Bikkel Survivalrun start op zondag 7 oktober in de binnenstad van Leeuwarden. Het 'Recruitmenthuis' is hierbij de nieuwe hoofdsponsor.

Het is even wennen aan de nieuwe naam. Stichting Survival Friesland is inmiddels gestart met het organiseren van dit  jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar is een hele speciale run omdat het de 25ste keer is en in het kader van LF2018 starten de deelnemers op het Wilhelminaplein. Daar zal ook een spectaculaire eindhindernis komen te staan. Deze klus zal geklaard worden door de bevriende survival vereniging uit Kootstertille.

De Route
De lange route, samengevat, loopt van het Wilhelminaplein (start), via de Hoedemakerssteeg naar de Nieuwstad (Waagplein), Nauw (hindernis boven water), Grote Hoogstraat, Gouverneursplein, richting Prinsentuin, via Noorderbrug, naar fietstunneltje Dammelaan via Dokkumer Ee richting Leeuwarderbos. Na het bos richting winkelcentrum Bilgaard, via fietstunneltje Dammelaan door Rengerspark weer richting het centrum, oversteek water naar Westerplantage, via Westerkade, achter Harmonie langs naar het Wilhelminaplein (Finish). De kortere 7 km route gaat bij de Ee brug weer richting stad.

Nederlands kampioenschap
De stichting is blij dat zij tijdens deze speciale jubileumeditie een Nederlands kampioenschap mogen organiseren en wel op de Middellange Survival run (MSR) afstand (12 km). Hieraan kunnen ongeveer 500 atleten deelnemen.

Deelname
Deelname is mogelijk voor wedstrijdatleten die strijden in de landelijke competitie van de SBN (Survival Bond Nederland). Verder is het mogelijk om op recreatief niveau het 7 km parcours te doen. De uitdaging van een survival run is het finishen met bandje! 

Omdat het een speciale editie is, heeft de organisatue geen ruimte voor alle categorieën en besteedt men alle aandacht aan:
•    MSR 12 km;
•    Recreanten met licentie, waaronder ook de wedstrijdjeugd van 15 tot 17 jaar op de 7 km;
•    Recreanten zonder licentie, ook op het 7 km parcours voor zowel individuele als koppel inschrijving.

Ongeveer 1600 deelnemers kunnen hun kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en niet te vergeten hun sportiviteit testen op twee afstanden.

Inschrijven
De inschrijving voor de 'Recruitmenthuis Bikkelrun' is op zondag 1 juli van start gegaan via de website www.bikkelrun.nl . Het is niet mogelijk om op de dag zelf nog een startbewijs te verkrijgen. 

Toeschouwers en vrijwilligers
Een bikkelrun zonder vrijwilligers en toeschouwers bestaat niet. Zeker 300 vrijwilligers maken dit sportieve spektakel mogelijk. Ook zin om mee te helpen? Kijk voor info op de site en geef je op. Kom ook vooral kijken en geniet mee van al die Bikkels die onmogelijke hindernissen nemen in het mooie centrum van de Culturele hoofdstad van Europa, Leeuwarden. 

Informatie
Meer informatie over de run kunt u vinden op www.Bikkelrun.nl