Tuinontwerp uitgereikt aan winnaars Operatie Steenbreek Grou

Grou - Sije van der Meulen van Snoek Puur Groen en Hinke Volbeda van Grou2030 overhandigden onlangs een tegoedbon aan Sytske Jongsma en Arnold Postma.

Sytske en Arnold zijn de winnaars van de verloting van Operatie Steenbreek en krijgen een tuinontwerp dat Snoek Puur Groen zal leveren.

De voortuin aan de Gedempte Haven 14 heeft nu enkel twee bloembakken. Volgend jaar zal het veranderen in een groene tuin. Daarmee wordt Grou weer een beetje prettiger voor mens en dier en kan het regenwater beter weg. 

De familie Postma-Jongsma behoorde tot één van de twintig bewoners/families die zich hadden zich ingeschreven voor de verloting. De werkgroep heeft goed nieuws voor alle inwoners die hun tuin ook willen vergroenen. Komende winter organiseert Grou 2030 een gratis cursusavond tuin ontwerpen. Ook zijn er andere plannen, zoals straten en buurtverengingen benaderen om hun buurt groener te maken. Met de gemeente is er contact om waar mogelijk bestrating te vervangen door waterdoorlatende alternatieven.