Stoereloer SPONS! in oude Ambachtsschool

Leeuwarden - De zesde editie van Stoereloer ‘SPONS!’ vindt in de week van maandag 23 tot en met vrijdag 27 juli plaats in de oude Ambachtsschool in Leeuwarden.

SPONS! is een kunstproject waarbij kinderen tussen de zes en dertien jaar meedoen aan allerlei creatieve workshops rondom het thema water. Onder andere regenkleding ontwerpen en maken, splash-tegels gieten en kunstzinnige spetterfonteinen bouwen. De workshops worden gegeven door de kunstenaars/ambachtslieden van de Floris Verster Ateliers.

Naast het kennismaken met kunst en ambachten, geven de kinderen hiermee concreet invulling aan het fenomeen klimaat adaptieve regio's. Door weinig groen en veel tegels kan het water na een hoosbui (klimaatverandering) steeds minder goed opgenomen worden met als gevolg dat steden in de toekomst steeds meer hinder ervaren van hemelwater: water kan niet meer weglopen, natte voeten en ondergelopen kelders. De sponswerken die de kinderen tijdens de workshops maken, bevatten creatieve oplossingen om de sponscapaciteit van de stad te vergroten.

Na afloop verwerkt een team van professionele kunstenaars de sponswerken van de kinderen tot kunstobjecten. Op diverse locaties in de stad worden deze kunstwerken tot en met december 2018 geëxposeerd, begeleid door speciale watergedichten van dichter Dien L. de Boer. 

Je kunt je nog opgeven voor workshops. Wees er snel bij, want vol=vol! Opgeven via www.stoereloer.nl. Deelname kost €4,50 per workshop. Voor gezinnen met een krappe beurs is deelname gratis. Stoereloer werkt onder andere samen met het Jeugd Cultuurfonds Fryslân, Wetterskip Fryslân en de Watercampus Leeuwarden.