41 ramen in kunstwerk DNALWD2018

Leeuwarden - De grote DNA-kubus in de hal van het Gemeentehuis aan het Oldehoofsterkerkhof blijft groeien met nieuwe DNA-buisjes en verhalen.

Op vrijdag 29 juni zijn weer nieuwe ramen met duizenden nieuwe buisjes geplaatst. Hiermee is de bijzondere verzameling van Leeuwarders en fans van Leeuwarden weer uitgebreid. Met de nieuwe toevoeging staat de teller op 41 gevulde ramen.

Het bijzondere DNA-kunstwerk heeft weer nieuwe ramen en buisjes erbij gekregen. Al duizenden mensen hebben hun buisje ingeleverd en hebben zo meegebouwd aan het DNA-kunstwerk. Achter elk ingeleverd buisje zit een eigen, uniek verhaal. ,,Dat maakt het zo bijzonder", zegt kunstenaar Hein de Graaf. ,,Er zitten ontroerende maar ook grappige verhalen in van de duizenden kinderen uit het basisonderwijs maar ook rauwe levensverhalen.”

Het kunstwerk blijkt ook uit te nodigen als plek om iets bijzonders te doen. Het biedt een podium voor diverse activiteiten en is al een paar keer gebruikt als podium door diverse Europese dansgroepen. Zij gebruikten de vloer in het kunstwerk om hun voorstelling te geven. ,,Ik vind het zo mooi om te zien hoe kunst elkaar kan versterken, dit had ik van tevoren niet kunnen bedenken.”

Op 8 juli 2018 is het DNA-kunstwerk opnieuw een podium, ditmaal voor kunstproject de 8ste dag. Op zondag 8 juli wordt in het kunstwerk een officieel huwelijk afgesloten. Deze trouwerij is een van de schakels van de 8e dag. Een half uur lang zijn de buisjes en het kunstwerk het podium voor twee bijzondere mensen die elkaar het ja-woord gaan geven.

Meedoen aan DNALWD2018 kan nog altijd. Tot het einde van 2018 kun je meedoen aan dit bijzondere project. DNA-buisjes zijn af te halen en in te leveren op de diverse DNA-punten in de stad. Daarna kun je de verzameling van verhalen bekijken en opzoeken in het stadsarchief in het Historisch Centrum Leeuwarden. Een verzameling die ons nu en in de toekomst een inkijkje geeft in dat wat de Leeuwarders in 2018 bezighield, wat waren hun dromen, van wie ze hielden ze het meest; wat was hun verhaal!