Doorloper | Het team van Stichting Buurtservicepunt

Leeuwarden - De vrijwilligers (in leeftijd variërend van 23 tot 65 jaar) van Stichting Buurtservicepunt bieden via laagdrempelige inloopspreekuren hulp aan alle burgers (met name minima) van de gemeente Leeuwarden op het gebied van wonen, werk en welzijn.

Ons motto:
Uw vraag? Buurtservicepunt heeft het antwoord!

We kunnen niet zonder:
Onze vrijwilligers en enthousiaste toekomstige nieuwe vrijwilligers.

We hebben helemaal niks met:
Vragen onbeantwoord laten en burgers van het kastje naar de muur sturen.

Feestjes bouwen doen we als:
We veel burgers hebben kunnen helpen en de vrijwilligers als dank in het zonnetje kunnen zetten.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen, was:
Vorig jaar hebben we met een minimaal budget een gezellige kerstborrel kunnen organiseren. Wij hopen dit jaar nog een leuke borrel, lunch of uitje te kunnen organiseren. Het zou mooi zijn als we hier een sponsor voor vinden.

De laatste keer dat we met elkaar goed gelachen hebben, dat was:
Tijdens de kerstborrel en af en toe tijdens de spreekuren, aangezien het werk niet altijd een serieuze aangelegenheid is.

En dat we vreselijk baalden:
Toen we te weinig budget hadden. Maar inmiddels zijn wij een stichting en ontvangen wij ook subsidie van de gemeente en zijn wij druk bezig met het werven van fondsen. Wij zijn echter ook nog op zoek naar sponsoren, zodat wij ons goede werk kunnen voorzetten.

Leeuwarden is voor ons:
Ons werkgebied. Grou en Stiens vallen inmiddels ook onder de gemeente Leeuwarden. Hier werken wij ook samen met de wijkteams en andere (welzijns)organisaties.

Als wij de bazen van Leeuwarden waren, dan:
Werd er minder bezuinigd, werd er meer gedaan aan het bestrijden van armoede en verstrekten wij Stichting Buurtservicepunt meer subsidie.

Als Cambuur wint, dan:
Is het feest bij onze vrijwilligers op locatie Cambuurplein! Stichting Buurtservicepunt heeft een ANBI status dus….wie weet sponsoren ze ons dan met een mooi bedrag?

Als ik we in een ander land zouden moeten wonen, dan gingen we met zijn allen naar:
Bijvoorbeeld naar India, om als ‘ware’ vrijwilligers weeskinderen te helpen!

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:
Het hele team van Stichting Buurtservicepunt, omdat zij zich al jaren belangeloos inzetten voor alle burgers, met name minima, in de gemeente Leeuwarden.      

Wat ons bindt:
’Empowerment’, daadkrachtige burgers helpen andere burgers. De vrijwilligers zetten zich als ervaringsdeskundige met veel enthousiasme en daadkracht in voor de doelgroep, die ook voornamelijk bestaat uit uitkeringsgerechtigden en mensen met een minimum inkomen.

We hopen met z'n allen door te gaan tot:
Alle burgers zelfredzaam zijn. Het zou het mooiste zijn als geen enkele burger meer tot minima zou worden gerekend en geen hulp meer nodig zou hebben, maar men kan altijd blijven binnenlopen bij onze spreekuren voor ondersteuning.

Help ons helpen!
In 2017 heeft het Buurtservicepunt maar liefst 2417 burgers ondersteund! Dit aantal blijft stijgen. Wij zijn daarom nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om ons team te versterken en donateurs zijn ook van harte welkom.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.