Open kampioenschap palingroken en zomerfair in Baard

Baard - Het open kampioenschap palingroken wordt zaterdagmiddag 7 juli, in combinatie met een sfeervolle zomerfair, georganiseerd in Baard.

Op deze middag strijden vijftin palingrokers om de felbegeerde eerste prijs: een geldbedrag en een fraaie wisselbeker. Om 11.30 uur wordt het startsein gegeven voor het open kampioenschap palingroken. Iedere deelnemer levert naar eigen inzicht de best gerookte paling in bij de jury. De jury bestaat uit vier deskundige personen. Zij beoordelen de paling op kleur, open snijding, reinheid, gaarheid en smaak. Die dag wordt de vers gerookte paling ook direct verkocht. Wees er snel bij want op is echt op!

In het centrum van het dorp is er een sfeervolle zomerfair. Deze bestaat uit ruim twintig kramen met een enorme diversiteit. Brocant (ambachtelijk) ijs, woondecoratie, (biologische) delicatessen, thee, sieraden, tassen, bloemen, kleding en nog veel meer is hier te vinden. 

Baard wordt omgetoverd tot een waar nostalgisch vissersdorp en dus zal een Shantykoor dan ook zeker niet ontbreken! Tevens is er een viswedstrijd voor de kinderen van de basisschool 'De Stjelp'. 

Kijk voor meer informatie op www.puurbaard.nl