Burgemeester Ferd Crone coacht koeien tijdens 8ste dag

Leeuwarden - Burgemeester zijn tijdens het Culturele Hoofdstad-jaar brengt veel nieuwe taken met zich mee. Zo werkt Ferd Crone mee aan 8ste dag als koeien-coach.

Op 8 juli zullen Ferd 1, Ferd 2, Ferd 3 en Ferd 4 goed voorbereid door hun naamgenoot aan de start van de 'Beestenrace' verschijnen. De burgemeester zal er zelf ook zijn, voor de laatste bemoedigende woorden.

De Beestenrace is een van de 47 onderdelen, zogenaamde ‘schakels’, op de 4.5 kilometer lange route van 8ste dag. Op het Waagplein is een parcours uitgestippeld, waar de winnende koe iemand uit het publiek erg blij óf erg vies zal maken.

Vanzelfsprekend wordt er goed voor de koeien gezorgd. Dairy Campus houdt hun welzijn in de gaten. Ze krijgen bijvoorbeeld een speciaal voor 8ste dag ontworpen verblijf in de binnenstad, waar ze rusten en verzorgd worden voor en na het optreden.

8ste dag veroorzaakt op 8 juli een reusachtige kettingreactie van mensen, machines, bouwwerken en performances in de binnenstad van Leeuwarden. Het een zet het ander in beweging. Naast de Beestenrace ziet het publiek o.a. een F16 op straat, een bruidspaar trouwen (echt!) en 12.000 boeken omvallen (wereldrecordpoging!).

Kijk voor meer informatie op www.8stedag.nl