Senioren op stap naar Drents Museum

DFM - De Museum plus bus vertrekt op 19 september naar het Drents Museum. De busreis is bedoeld voor zeventigplussers uit gemeente De Fryske Marren die graag musea bezoeken, maar die dit niet meer kunnen door bijvoorbeeld lichamelijke beperkingen.

De Museum Plus Bus is een initiatief van Miks welzijn en het Dienstencentrum Senioren in Lemmer. De opstapplaatsen zijn dan ook daar voor de deur: om 8.15 uur in Lemmer bij het Dienstencentrum Senioren aan de Wiepke Hofstraat 8, achterzijde Suderigge en om 9.15 uur in Joure bij Miks welzijn aan de Brugstraat 1. Tussen 17.00 en 18.00 uur wordt iedereen weer afgezet bij de opstapplaats. De bus rijdt rechtstreeks naar het Drents Museum. Na de koffie krijgen is een rondleiding met lunch in de Statenzaal of het Museumrestaurant. Daarna is nog een uur vrije tijd om rond te kijken in het museum.

Het Drents Museum is gevestigd in onder andere het prachtige oude Provinciehuis en de Abdijkerk in Assen.

De Museum Plus Bus wordt gesponsord door de Bankgiro Loterij en georganiseerd door Miks welzijn, in samenwerking met het Dienstencentrum Senioren te Lemmer. Dankzij de sponsoring zijn de kosten elf euro per persoon (inclusief vervoer, entree, rondleiding, koffie en lunch bestaande uit twee broodjes, fruit en zuivel). Het bedrag dient gepast te worden betaald in de bus. Er gaan drie begeleiders mee die kunnen helpen met in- en uitstappen. De rollator of opbouwbare rolstoel kan mee in de bus. Er is plek voor twee rolstoelgebruikers. Voor hen wordt extra begeleiding ingezet.

Opgave kan tot 17 juli via oud Lemsterland: Dienstencentrum Senioren (Jan Venema) 0514-561937. Opgave rest DFM : Miks welzijn 0513-414593.