Burgemeester proost met 100-jarige Marrigje Leemborg-Dikkers

Leeuwarden - Mevrouw Marrigje Leemborg-Dikkers is vandaag honderd jaar geworden. Burgemeester Ferd Crone bracht haar afgelopen vrijdag 6 juli een bezoek.

Marrigje Leemborg-Dikkers werd op 7 juli 1918 geboren in Deventer, zij was enig kind wat voor die tijd bijzonder was. In Veenhuizen ontmoette zij haar (op dat moment toekomstige) echtgenoot Jan Leemborg. Marrigje ging in Amsterdam werken als coupeuse bij de Marine en Jan vertrok voor zijn werk naar Leeuwarden. Dat heen en weer gereis vonden ze maar niks en daarom trouwden ze al jong. Marrigje was pas net 20 en Jan 21 jaar toen ze elkaar het jawoord gaven. Samen kreeg het echtpaar twee kinderen, een zoon en een dochter.

Marrigje was altijd bezig met kleding maken voor de kinderen en spinnen en weven. Wat haar ogen zagen maakten haar handen. Ook draaide ze haar hand er niet voor om om het huis te schilderen en te behangen. Goede herinneringen heeft het gezin aan de vakanties op hun geliefde eiland Vlieland. In 2009 was het echtpaar zeventig jaar getrouwd (!) en ook toen kwam de burgemeester op bezoek. Jan Leemborg is helaas op 95-jarige leeftijd overleden.

Marrigje woont sinds anderhalf jaar in de Hofwijck vanwege afnemende gezondheid. Ze geniet van de activiteiten die in het huis georganiseerd worden en de gesproken boeken. Zaterdag 7 juli (vandaag dus), op haar honderdste verjaardag, is er een familiereünie en andere mensen die belangrijk voor haar zijn. Ze kijkt hier al maanden naar uit. Een kleinzoon en een kleindochter komen voor deze feestelijke gelegenheid o.a. over vanuit het buitenland (Nieuw Zeeland en Canada). Marrigje heeft drie kleinkinderen en inmiddels vijf achterkleinkinderen.