Echtpaar Van Hek-Van Lien 70 jaar getrouwd

Leeuwarden - Burgemeester Ferd Crone bracht vandaag een bezoek aan het echtpaar Van Hek-Van Lien uit Leeuwarden. De heer F.F. van Hek en mevrouw A. van Hek-van Lien (beiden 88 jaar oud) vieren op deze dag hun platina bruiloft.

De heer Van Hek zat bij de KNIL toen hij mevrouw van Lien ontmoette. Zij trouwden op 9 juli 1948 in Bandoeng in Indonesië. In Indonesie kregen zij vijf kinderen: twee meisjes en drie jongens.

Het gezin vertrok in 1955 met de boot SS ‘De Grote Beer’ naar Nederland, waar ze op 2 januari 1956 in Rotterdam aankwamen. Ze konden kiezen tussen Winterswijk en Leeuwarden. Omdat de ouders van mevrouw van Lien in Bolsward woonden werd er gekozen voor Leeuwarden als woonplaats. Eerst in een pension vlak bij de Emmakade, namelijk het Emmaplein. Het was hartje winter. Sneeuw hadden ze toen nog nooit gezien en gevoeld. Later kregen zij een woning in de Boeierstraat. De Boeierstraat was een nieuwbouwwoning. Eromheen was nog weiland. Later kwamen er nog meer woningen (de Schepenbuurt), waar veel Indische mensen kwamen te wonen. In de Boeierstraat kregen zij nog drie dochters.

De heer van Hek heeft bij de houtfabriek Halbertsma gewerkt en daarna bij de blikfabriek Thomassen en Drijver.

Mevrouw van Lien heeft gewerkt bij Pepermunt- en dropfabriek Van Slooten aan de Emmakade.

Het echtpaar Van Hek-Van Lien heeft acht kinderen, achttien kleinkinderen en 25 achterkleinkinderen. Waarvan een zoon en een kleinzoon verdrietig genoeg zijn overleden.