Kort politienieuws

Leeuwarden - In de Speelmansstraat in Leeuwarden is dinsdagnacht tussen 2.00 en 7.45 uur ingebroken via het raam van de achterzijde van een woning. Onder meer een TV (Samsung) en Play station zijn gestolen. Wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.

Een 27-jarige Leeuwarder is dinsdagmiddag om 13.00 uur aangehouden op Nieuweburen. Bij een bloedproef bleek hij onder invloed van drugs te zijn. De chauffeur heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.

Op de Bleeklaan in Leeuwarden zou dinsdag rond 13.20 uur iemand onwel zijn geworden in het parkje. Toen de ambulance ter plaatse kwam, bleek het te gaan om een 31-jarige Leeuwarder, die hier lag te slapen.

De politie is dinsdag rond 11.30 uur een woning aan de Robert Kochstraat in Leeuwarden binnengevallen in verband met een onderzoek naar drugshandel. Bij de inval is een 31-jarige verdachte aangehouden. Deze had 41 bolletjes met vermoedelijk cocaïne en/of heroïne bij zich. Ook heeft de politie 2 bij zich te hebben. Er is tevens € 300,- in contact geld in beslaggenomen. De verdachte is aangehouden.

In een woning op de Bernhard Bumastraat in Leeuwaren heeft de politie dinsdag om 12.30 uur een hennepkwekerij met 240 planten gevonden. Tevens bleek dat de stroom werd afgetapt. De planten en apparatuur zijn met toestemming van de Officier van Justitie vernietigd. Een verdachte is nog niet aangehouden.