Wergea maakt zich op voor jubileum: 25ste Wrâld Kampioenskip Teatsen

Wergea - Voor de één is het kaatsen met een tennisracket, voor de ander tennissen op een kaatsveld. De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden. Aan spektakel is in ieder geval geen gebrek tijdens een teatspartij.

Het spelletje, dat begon als een wild idee, heeft zich inmiddels gemanifesteerd als echte sport die in veel dorpen wordt beoefend. Vaak nog als alternatief voor een ledenpartij kaatsen, maar in Wergea is het WK een begrip op zich.

Dat het Teatsen in Friesland en omstreken leeft bleek vorig jaar tijdens het WK Teatsen met een deelname van liefst 48 parturen. En ook dit jaar zijn de omstandigheden weer uitstekend. In het weekend voordat de vakanties echt losbarsten, op zaterdag 14 (aanvang 12.00 uur) en zondag 15 juli, zijn de Wergeaster sportvelden weer het toneel van het Wrald Kampioenskip Teatsen. Om het jubileum (25ste WK) kracht bij te zetten ontvangt elke deelnemer een unieke gift en naast de felbegeerde beker gaat de ‘Wraldkampioen’ ook naar huis met een heerlijke dinerbon van Hotel-Eetcafé Duhoux uit Wirdum.

Het belooft een prachtig toernooi te worden met veel deelname en daarnaast voor iedereen vertier. Zo is er voor de kleintjes een ballonnenvouwer, het hele weekend een springkussen en is er naar traditie weer een avondvullend muziekprogramma vanaf 17.00 uur verzorgd door troubadour ‘Thomas Acoustic Koffers’ en aansluitend de DJ’s van The DJ Company. Natuurlijk wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd.

De winnaars en titelverdedigers van 2017
Heren: Sjoerd Hiemstra, Eelco Kimsma, Johannes de Leeuw
Dames: Floor Snoeijing, Karin Boonstra,  Marlies Huurman