Wergea maakt zich op voor 26ste Wrâld Kampioenskip Teatsen

WERGEA - Voor de één is het kaatsen met een tennisracket, voor de ander tennissen op een kaatsveld. De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden. Aan spektakel is in ieder geval geen gebrek tijdens een teatspartij.

Het spelletje, dat begon als een wild idee, heeft zich inmiddels gemanifesteerd als echte sport die in veel dorpen wordt beoefend. Vaak nog als alternatief voor een ledenpartij kaatsen, maar in Wergea is het WK een begrip op zich.

Dat het Teatsen in Friesland en omstreken leeft bleek vorig jaar tijdens het WK Teatsen met een deelname van liefst 54 parturen. En ook dit jaar zijn de omstandigheden uitstekend. In het laatste weekend van de zomervakantie, 24 en 25 augustus, zijn de Wergeaster sportvelden weer het toneel van het Wrald Kampioenskip Teatsen. Het belooft een prachtig toernooi te worden met veel deelname en daarnaast voor iedereen vertier. Zo is er voor de kleintjes een ballonnenvouwer, het hele weekend een springkussen en is er naar traditie vanaf 17.00 uur een avondvullend muziekprogramma, die wordt verzorgd door troubadour ‘Thomas Acoustic Koffers’ en aansluitend volop sfeer met de DJ’s van The DJ Company. Natuurlijk wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd. Opgeven kan nog tot en met donderdag 22 augustus op www.teatsen.nl

De winnaars en titelverdedigers van 2018
Heren: Rutger Balk, Johan Boonstra, Frank Zeer
Dames: Floor Snoeijing, Karin Boonstra, Marlies Huurman