Doorloper | Zuiderburen in beweging brengen

Leeuwarden - Lucien van Avermaete (beheerder Màrkant), Edwin Schut (bestuurslid wijkvereniging) en René Paauw (initiatiefnemer 'Kom in Beweging in Zuiderburen') houden zich met allerlei activiteiten bezig in Zuiderburen. Dat en meer in deze Doorloper.

Ons motto:
Zuiderburen: Kom in beweging!

Onze wijk kan niet zonder:
Enthousiaste vrijwilligers, die wijkactiviteiten mogelijk maken voor de wijkbewoners.

Feestjes bouwen doen we:
Tijdens het wijkfeest van Zuiderburen op 7, 8 en 9 september.  

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen:
Dat was bij de opening van het aquaduct Langdeel. Deze opening stond bol van sportieve activiteiten in en rond het aquaduct. Naast Zuiderburen waren ook Hempens/Teerns van de partij.

Leeuwarden is voor ons:
De woonplaats waar naast vele activiteiten, ook rust en ruimte te vinden is.

Als Cambuur wint, dan:
Horen we het in Zuiderburen.

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:
Alle vrijwilligers die zich inzetten voor anderen. Zonder deze mensen, die zich belangeloos inzetten, is er geen samenleving.

Wat ons bindt is:
Dat we allemaal een steentje willen bijdragen aan de leefbaarheid in onze mooie wijk.

Kom zaterdag naar de gratis sportclinics en workshops!
We organiseren op zaterdag 14 juli een project, waarbij we de wijkbewoners helpen met het verbeteren van hun leefstijl. Van 10.30 tot 16.30 zijn er gratis sportclinics en workshops te volgen die elk 45 minuten duren. De clinics worden aangeboden door verschillende verenigingen die actief zijn in Zuiderburen, namelijk: Dance up (verschillende soorten dans), Sup Skool Leeuwarden (suppen), Loopgroep Zuiderburen (hardlopen), Doe Yoga, Pitch&Putt en Fun2Fit (kracht, duur en cardiotraining) . Daarnaast worden er workshops gegeven over voeding en leefstijl (Balanza en Fun2Fit) en veilig en verantwoord bewegen (Fynn Fysio). Opgeven kan voor zowel één als meerdere workshop(s) en/of clinc(s). Opgave is verplicht, via de mail: beweging_zuiderburen@hotmail.com. Meer informatie kunt u vinden op de Facebookpagina: Kom in beweging.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.