Zuivelhoeve Kleine Kerkstraat valt wederom in prijzen

Leeuwarden - Opnieuw feest in de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden. De Zuivelhoeve eindigde in de strijd om de ‘Beste Zuivelhoeve van Nederland’ op een welverdiende derde plek.

In de afgelopen maanden werd de kaas- en notenwinkel bezocht door mystery guests en een vakjury, en werden punten uitgedeeld voor presentatie, assortiment, hygiëne, vakkennis en klantvriendelijkheid.

Het zal niemand verbazen dat de populaire winkel van Anton Klapwijk en Willie Oranje, die vorig jaar de eerste prijs in de wacht sleepte, ook dit jaar weer hoog eindigde. Klanten komen er graag, en toeristen uit alle windstreken staan in de rij om te proeven van de Friese specialiteiten en om op de foto te kunnen in de grote Scherjons klompen die voor de winkel staan het liefst met een kaas in de hand.

,,We kunnen goed merken dat Leeuwarden culturele hoofdstad van het jaar is", vertelt Anton, de 55-jarige eigenaar. ,,Het is deze zomer nog drukker dan anders. Soms staat er 's morgens vroeg al een rij buitenlandse gasten voor de deur."