Geslaagde sportdag voor cliënten Zienn

Leeuwarden - Sportpark Nijlân in Leeuwarden was op vrijdag 13 juli het decor van de sportdag voor cliënten van opvangorganisatie Zienn.

Zeventig mensen deden mee aan de sportdag die Zienn-collega’s samen met Sportwijk Nijlân hadden georganiseerd. Sportwijk Nijlân stelde de accommodatie, materialen en begeleiders beschikbaar. Met onder meer voet- en volleybal, boog- en klootschieten, jeu de boules en mountainbiken kon iedereen in beweging komen. René van Rijswijk, oud-profvoetballer en bondscoach van de World Homeless Cup, kwam de sportdag openen. De dag werd afgesloten met een BBQ en muziek.

Sporten helpt
Sporten en bewegen is goed voor alles en iedereen: het brengt in beweging, verbetert conditie, verhoogt denkvermogen en productiviteit. ,,Wie dakloos is, heeft nauwelijks puf voor sport", weten Zienn-begeleiders Hendrik, Monica, Aryanne en Marjan. ,,Terwijl sporten en bewegen helpt om even de zinnen te verzetten, ruimte geeft en van alles los kan maken. Bovendien ontmoet je anderen en is het gezellig." Met enthousiaste collega’s van allerlei Zienn-locaties hebben ze een sportgroep opgericht met als doel sport- en beweegactiviteiten op touw te zetten voor cliënten. ,,Deelname aan Loop Leeuwarden was de eerste activiteit en op 13 juli volgde de Zienn-sportdag." 

De Zienn-sportdag werd mede mogelijk gemaakt door begeleiders vanuit Zienn-locaties in Sneek, Drachten, Leeuwarden, Burgum, Leek, Hoogezand en veel sponsors zoals Sportwijk Nijlân, Muta Sport Leeuwarden, Slagerij Velstra Leeuwarden, Albert Heijn Giekerk, Meubelhal Leeuwarden, Bewindplus Friesland, Van Oud naar Goud.