Horeca Straatkaatsen aan voet Oldehove | Foto's en verslag

Leeuwarden - Het Horeca Straatkaatsen onder de Oldehove ging zaterdagmorgen om 9.00 uur van start met een deelnamelijst van 56 parturen.

Het was genieten onder deze prachtige zomerse temperaturen. Ook de vele toeristen die momenteel in Leeuwarden verblijven namen even een kijkje bij de kaatsarena.

Naarmate de dag vorderde werd de strijd onder de kaatsers feller en gretiger om met de winst naar huis te gaan. Na zes omlopen kaatsen stond uiteindelijk Café de Rus 1 met Sander Elgersma, Karel Nijman en Gert-Jan Meekma met de felbegeerde kaatsklauw in handen. Karel Nijman werd unaniem tot koning uitgeroepen. De tweede prijs ging naar het partuur Friet van Piet Groningen, met Eibert Tigchelaar, Steven de Bruin en Ije-Jan Teerstra. Derde prijs was voor Café de Rus 2 met Johan van der Meulen, Jan Dirk de Groot en Martijn Olijnsma diezelfde klassering gold ook voor Trefpunt 2 met Bareld Bos, Peter Talsma en Gerrit Meijer. Vierde prijzen gingen naar MHR bouwbedrijf met Anne Wind, Marten Hiemstra en Patrick Sjollema en eveneens naar Café discotheek Sans Souci 1 met Gerrit Groen, Jasper Boomsma en Michel van der Veen en last but not least Café de Rus 3 met Johan Meirink, Willem Rienks en Richard Olijnsma.

Fotograaf Humphrey Paap schoot een aantal fraaie sfeerbeelden.