Asieldier van de week bij De Wissel: Sjaak

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Sjaak, een verlegen maar leuke kat.

Sjaak is een beetje een pechvogel. In eerste instantie kwam hij hier als zwerver binnen en inmiddels is hij al twee keer geplaatst geweest. Vanwege omstandigheden van de eigenaar kon hij beide keren helaas toch niet blijven. Vandaar dat Sjaak weer opnieuw op zoek is naar een huisje; maar nu een waar hij écht nooit meer weg hoeft!

Sjaak is een onzekere knuffelbeer, voor hem zoeken wij een rustig huishouden, waar hij met rust, reinheid en regelmaat kan opbloeien tot een rustige zelfverzekerde huisgenoot. Een druk huishouden en kleine kinderen zijn niet aan hem besteed, daarvoor is hij te afwachtend en onzeker. Ook andere drukke katten stelt Sjaak niet echt op prijs. Een andere sociale maar rustige kat accepteert Sjaak wel. Bij een rustige benadering geniet hij ook zeker wel van aandacht. Sjaak zal waarschijnlijk een langere wenperiode nodig hebben, om dan daarna zijn ware aard te kunnen laten zien. Sjaak wordt steeds makkelijker en toegankelijker naar ons toe. Hij geniet van een aai en houdt etenstijd in de gaten. Een stoere held zal hij waarschijnlijk niet worden, maar hoe meer zelfvertrouwen hij krijgt, hoe meer we zien wat voor knuffelbeer Sjaak echt is!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.