Vrijwilligers ontvangen 100.000 bezoekers in Obe

Leeuwarden - Een team van 29 vrijwilligers heeft vanaf eind januari meer dan 100.000 bezoekers ontvangen in Obe. Obe is als bezoekerscentrum de toegangspoort van Lân fan taal. De gastvrouwen en -heren van Obe staan zeven dagen per week klaar om iedereen welkom te heten. Om dit te vieren werden de vrijwilligers en gasten van Obe vandaag getrakteerd op een ijsje.

De gastvrouwen en -heren geven niet alleen informatie over de kunstinstallaties in Obe en de projecten van Lân fan taal. De toeristen en gasten krijgen desgewenst ook informatie over de stad Leeuwarden en het programma van LF2018. Naast bezoekers uit Nederland, België en Duitsland, zijn er ook bezoekers uit bijvoorbeeld Tadzjikistan, Ecuador, Vietnam, Zuid-Afrika en Australië.

Team

Een aantal vrijwilligers vervult de rol als gastvrouw of -heer om werkervaring op te doen. Elizabeth Bergsma: ,,Elke dag is anders in Obe. Je weet nooit hoe de dag zal verlopen en wie er langs komt. Ik vind het fijn om mensen zich welkom te laten voelen en aandacht te geven. Bezoekers delen graag verhalen over hun eigen taal en land.” Vrijwilliger Harry van der Veen is na een periode zonder werk aan de slag bij Obe: ,,We werken met een groot team vrijwilligers. Dat maakt het werken in Obe zo leuk. Daarnaast heb ik veel contact met mensen. Iedere bezoeker heeft een eigen verhaal. Ze zijn heel enthousiast over de projecten van Lân fan taal. Ik ben blij dat ik deel uit mag maken van dit unieke project.”

Première

Ook in de zomer organiseert Lân fan taal verschillende activiteiten. Op vrijdag 27 juli gaat de derde Lân fan taal-projectie op de Oldehove in première. Het is de poëtische korte film ‘One of Us’. De projectie is gemaakt door zangeres/dichter Nynke Laverman, filmmaker Douwe Dijkstra en componist/slagwerker Sytze Pruiksma.

Zomerprogramma

De taalkaravaan is deze zomer van 3 tot 6 augustus aanwezig bij de Tall Ship Races in Harlingen. Op 8 en 9 september is de taalkaravaan in Dokkum bij de Admiraliteitsdagen.

Rondom Obe zijn er deze zomer dagelijks activiteiten in Talenpaviljoen MeM (Prinsentuin), Tresoar en de talentuin van de Fryske Akademy. Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van Lân fan taal: www.lanfantaal.nl.