Friese en Keltische muziek centraal in MeM

LEEUWARDEN - Het Fries en Keltisch staan de komende dagen centraal in MeM in de Prinsentuin. Verschillende artiesten brengen dan muziek.

Zondag 29 juli bijt María Lado uit Galicië het spits af, samen met het Friese duo Sina Keuning en Geppy Haarsma. Zij verzorgen vanaf 15.00 uur een Galicische-Friese middag.

Sina Keuning is een zeer veelzijdige en veeltalige zangeres die met evenveel gemak een Frans chanson als een Jiddische klezmer zingt. Haar flexibele stem klinkt nu eens helder, dan weer broos, dan weer warm, afhankelijk van het lied. Sina wordt begeleid door accordeoniste Geppy Haarsma.

Tet en Gwin a Swigwr

Tet Rozendal is zangeres, actrise en schrijfster en is onder andere bekend van haar succesvolle voorstellingen Mata Hari en "It Wûnder út de Wâlden". Donderdag 2 augustus om 20.00 uur treedt ze ope samen met Swin a Siwgwr.

Gwin a Siwgwr” is het, voor deze gelegenheid ogerichte Fries-Welshe trio, bestaande uit Geppy Haarsma (Engelse concertina en accordeon), Allan Wilcox (vocals), en Sina Keuning - vocals.

Geppy Haarsma is onder andere bekend van Irolt. Al tijdens haar accordeonstudie voelde ze zich aangetrokken tot het concertpodium, hetgeen resulteerde in een veelheid van muzikale activiteiten zoals solorecitals, begeleiding bij toneel en cabaret, soliste met diverse orkesten zoals met het Frysk Orkest.

Xera

Zondag 5 augustus om 15.00 uur begint de Asturische week in MeM. De leden van de in Leeuwarden wonende band Xera-Raíz zijn de ambassadeurs voor de Asturische cultuur en taal.

Xera is zeer bekend in Spanje en in de Wereldmuziek. Xera maakt gebruik van traditionele instrumenten, zoals de hurdy-gurdy en de bodhran, voor het maken van eigentijdse muziek.