Tytsjerk in de ban van international ArtCamp

TYTSJERK - Kunstenaars van over de hele wereld presenteren op 5 augustus van 13.00 tot 18.00 uur muziek, dans en installatiekunst in de kerk, het dorpshuis en Park Vijversburg. Dit in het kader van ArtCamp Tytsjerk.

Kunstenaars uit onder andere Japan, Brazilië, Zuid-Afrika en India verblijven twee weken lang in Tytsjerk bij gastvrije inwoners. De achttien internationale deelnemers zijn in Tytsjerk bezig met community-art samen met acht regionale kunstenaars.

Het verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, waarin 170 evacués uit Tiel in Tytsjerk via de kerk tijdelijk onderdak vonden bij inwoners van het dorp, staat twee weken lang centraal. Ze werken toe naar de afsluiting, de eindmanifestatie, op zondag 5 augustus. Dan presenteren de kunstenaars de mienskips-kunstwerken aan het brede publiek, in de vorm van dans, muziek, foto/video en installatiekunst.

Op zondag 5 augustus is om 13.00 uur de officiële opening met toespraken van Tamara Schoppert van ‘Under de Toer’ en Rozemarijn Strubbe van ‘De Reis’ in de kerk. Naast de kerk is de gecreëerde kunst tot 18.00 uur ook te aanschouwen in Dorpshuis Yn ‘e Mande en Park Vijversburg.

Meer informatie en het programma: www.artcamptytsjerk.nl.