WK Fries Dammen krijgt vorm

Leeuwarden - Eerste opgaven publiekstoernooien Tsjechisch, Italiaans en Fries komen binnen

Het WK Fries Dammen in Leeuwarden van 3 tot en met 10 augustus krijgt vorm. Inmiddels is duidelijk dat het toernooi ook via 360-graden streaming live te volgen zal zijn. Na een experiment bij het Europees Kampioenschap Fries Dammen in Amsterdam (oktober 2017) wordt dit het eerste damtoernooi dat op deze manier te volgen zal zijn voor het publiek.

Bij 360-graden streaming kan het publiek verbinding maken met de toernooizaal met smartphone of tablet, en door deze vervolgens virtueel door de toernooizaal te bewegen. Men kan bij wijze van spreken van het ene bord naar het andere lopen om te kijken wat er gebeurt.

Ook is nu bekend dat het toernooi zal worden geopend door gedeputeerde Michiel Schrier van Sportzaken van de Provincie Fryslân op vrijdag 3 augustus om 9.00 uur. De kampioensprijs zal worden uitgereikt op vrijdag 10 augustus door loco-burgemeester Hilde Tjeerdema van de gemeente Leeuwarden.

Op woensdag, donderdag en vrijdag 8, 9 en 10 augustus vinden er publiekstoernooien plaats: 8 augustus Tsjechisch dammen, 9 augustus Italiaans dammen en 10 augustus FRYSK! - Fries dammen met slechts vijf schijven per speler.

Zowel uit Italië als uit Tsjechië hebben zich al teams voor deze toernooien aangemeld, en ook individuele aanmeldingen komen binnen. De inschrijving is dus geopend, en iedereen die één of meer van deze toernooien wil meespelen is van harte welkom. Opgave kan via de website www.frisiandraughts.com.

Alle dammers en andere denksporters zijn van harte welkom; opgave is mogelijk individueel of met een team van drie tot vijf personen. Voorafgaande aan de toernooien worden de regels kort uitgelegd.