Mevrouw Visser-Bakker viert honderste verjaardag

Stiens - Mevrouw Visser-Bakker mocht op zondag 29 juli maar liefst honderd kaarsjes uitblazen. Wethouder H. Tjeerdema, die burgemeester F. Crone vervangt, bracht haar maandag 30 juli een bezoek en de hartelijke felicitaties. Mevrouw C. Visser-Bakker (Cornelia, roepnaam Kee) is geboren op 29 juli 1918 in Workum.

Op 17 mei 1939 trouwde zij met Auke Johannes Visser (overleden in1974). Het echtpaar heeft eerst gewoond in Cornjum en zijn later verhuisd naar Stiens. Mevrouw C. Visser-Bakker is altijd in Stiens blijven wonen.

Voor haar trouwen werkte zij bij een boer als dienstmeid en na haar trouwen ging zij bij een boer in Stiens werken om te helpen bij het melken. Daarnaast werkte Mevrouw Visser-Bakker als schoonmaakster bij verschillende gezinnen in Stiens. Haar man was werkzaam als conciërge op een openbare school en was beheerder van de noodslachting die bij hun woning zat.

Het echtpaar kreeg vier kinderen: twee zonen en twee dochters, waar helaas al twee van zijn overleden (een dochter in1972 en een zoon in 2013).

Mevrouw C. Visser- Bakker heeft zeven kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Haar eerste achter-achterkleinkind wordt in november 2018 verwacht. Mevrouw C. Visser-Bakker komt zelf uit een gezin van twaalf kinderen; zij had negen zussen en twee broers. Eén zus en een schoonzus zijn nog in leven. Beiden hebben ook een zeer hoge leeftijd.

Vanaf het moment dat het zelfstandig wonen niet meer kon is Mevrouw C. Visser- Bakker in Skilhiem komen te wonen.