Leeuwarder Stadsoase krijgt biergarten

Leeuwarden - Voor het eerst van in totaal zes weekenden opent op vrijdag 10 augustus de pop-up biergarten haar tap. Ieder weekend biedt de Stadsoase op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur plek aan Asteriks, dat daar in opdracht van Leeuwarden-Fryslân 2018 programma maakt. In het openingsweekend staat onder meer Yallah! Yallah!, Maanwagen en 2manykofferdjs op het programma. De entree tot de biergarten in het voormalige Aegongebouw tegenover het station is gratis.

Biergarten als basis voor broedplaats

,,Met het oog op 2019 en verder is er in Leeuwarden een grote behoefte aan broedplaatsen. Een bloeiende creatieve sector, en dan met name popcultuur, heeft dergelijke plaatsen hard nodig om de stad ook na het culturele hoofdstadjaar aantrekkelijk te houden voor jonge makers.”

,,Nu Gemeente Leeuwarden hier beleid voor aan het ontwikkelen is, nemen we initiatief door te onderzoeken wat goedwerkende formules zijn voor een succesvolle aanpak. Daarbij is er gekozen voor een ‘biergarten-vibe’: een aantrekkelijke plek waar mensen elkaar makkelijk ontmoeten, elkaars werk zien en gaan samenwerken”, licht projectleider Koen Haringa van Podium Asteriks toe.

Openingsweekend

Op vrijdag 10 augustus gaat de pop-up biergarten om 14.00 uur voor het eerst open. Op vrijdag treden onder andere Maanwagen en 2manykofferdjs op. Op zaterdag laat Yallah! Yallah! horen wat er op muziekgebied speelt in het Midden-Oosten met een drie uur durende dj-set. Op zondag wordt er in samenwerking met Never Ending Orchestra een singersongwriters-programma samengesteld, met onder meer Timo de Jong en Annemieke Zwart. Alle events zijn gratis toegankelijk.

Het programma van de andere weekenden wordt de komende tijd bekendgemaakt via facebook.com/StadsoaseLF2018.

Openingstijden

Het bezoekerscentrum van LF2018 is de gehele periode gewoon open en goed bereikbaar. De biergarten is ieder weekend op de volgende momenten geopend:

14.00 tot 00.00 uur

Zaterdag - 14.00 tot 00.00 uur

Zondag - 14.00 tot 21.00 uur