CREDIT CARD - nieuwe expositie in kunstruimte H47

Leeuwarden - In de kunstruimte H47 aan de Haniasteeg in Leeuwarden opent op 9 augustus om 17.30 uur een expositie van Catherine Biocca.

Cartoonachtige beeldtaal en absurde science fiction - in de multimedia installaties van Catherine Biocca word je omringd door video-animaties, vervormde stemmen en gekke objecten. Op het eerste gezicht lijkt het vrolijke nonsens, maar naarmate je langer kijkt en luistert, krijgen de beelden een verontrustend rauw randje.

Stichting VHDG haalt het werk van deze beloftevolle kunstenaar uit Berlijn naar Leeuwarden. De expositie CREDIT CARD is speciaal ontworpen voor de kunstruimte H47.

Biocca is niet alleen beeldend kunstenaar, ze heeft ook politicologie gestudeerd. De kunstenares is gefascineerd door Schadenfreude, leedvermaak, en vraagt zich af waarom we geweld accepteren als een vorm van entertainment. Achter de oppervlakkig lijkende nonsens van Biocca schuilt een kritische vraag over de gewelddadige kant van vermaak.

Over de kunstenaar

Catherine Biocca (1984) studeerde aan de academie van Düsseldorf, daarna deed ze een residency bij de prestigieuze Rijksakademie in Amsterdam. Ze heeft haar werk al over de hele wereld tentoongesteld: in Berlijn, waar ze woont, in Rome, Londen, Wenen, Havana en Beijing.

Kunstinitiatief Voorheen De Gemeente (VHDG) is een platform voor actuele kunst in Leeuwarden met een artist-in-residency, tentoonstellingsruimte en beeldende kunst projecten in stad en provincie. Het programma van Stichting VHDG is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en de Gemeente Leeuwarden.