Prijswinnend organist geeft orgelconcert in Grote Kerk

LEEUWARDEN - Hayo Boerema geeft woensdag 8 augustus een concert op het Müllerorgel van de Grote- of Jacobijnerkerk. De avond begint om 20.00 uur.

Hayo Boerema werd geboren in 1972 in Groningen. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij orgel bij Johann Th. Lemckert en kerkmuziek bij Marijke van Klaveren. Ook behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie bij Jos van der Kooy.

Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie bij Barend Schuurman. Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en in Parijs bij Naji Hakim. Bij Ben van Oosten specialiseerde hij zich in het frans-symphonische repertoire.

Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals, onder andere in Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005). Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk met recitals zowel in binnen- als buitenland.

Sinds december 2005 is hij organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. In 2009 ontving hij van de Société Académique d‘Education et d‘Encouragement ‘Arts, Sciences, Lettres‘ in Parijs de zilveren medaille vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelkunst.