Hartenwens Tiny Olijnsma gaat in vervulling

Leeuwarden - Tiny Olijnsma had al jaren één grote wens. Zij wilde zo graag eens zweefvliegen, maar door een spierziekte is zij aan haar rolstoel gekluisterd. Afgelopen zaterdag 4 augustus ging haar hartenwens dan toch in vervulling.

Afdeling Leeuwarden Oost van de Vereniging de Nationale Zonnebloem heeft contact gezocht met de Friese Aero Club Leeuwarden en de wens van Tiny voorgelegd. De zweefvliegclub was meteen ontzettend enthousiast en behulpzaam. De ontvangst op Vliegbasis Leeuwarden was warm en hartelijk en door het schitterende weer heeft Tiny extra kunnen genieten van het uitzicht.

Vereniging de Nationale Zonnebloem Leeuwarden Oost mocht deze wens vervullen, met dank aan de Riki Stichting. Deze stichting is in 1998 opgericht door Adriaan (Ad) Strating, zoon van mevrouw Henderika (Riki) Strating - Spijkerman. Zijn moeder was een blije en zorgzame vrouw, die altijd aan haar medemens dacht. Dit inspireerde Ad Strating tot het oprichten van de Riki Stichting.

De zomerhartenwensenactie richt zich op het geven van individuele aandacht aan mensen door het praten over en vervullen van persoonlijke hartenwensen. Verzorgingshuizen en Zonnebloem afdelingen door heel Nederland krijgen jaarlijks geld toegezegd om de wensen te kunnen vervullen.