Kort politienieuws

Leeuwarden - In de Arendstuin in Leeuwarden hebben drie mannen zondagavond voor overlast gezorgd. De mannen van 20, 20 en 23 jaar hadden sterke drank gedronken en maakten veel rommel. Ze kregen een proces-verbaal en moesten de rotzooi opruimen. Eén van hen weigerde dit en kreeg ook proces-verbaal voor.

Op de Foudering in Leeuwarden werd in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige Leeuwarder motorrijder gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.

Op de Holstmeerweg in Leeuwarden is maandagochtend een 21-jarige bewoner van de PI aangehouden. Hij bleek in bezit van sofdrugs. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Op de Henri Dunantweg is maandagmiddag een auto door politie-agenten gezien die als verduisterd gesignaleerd stond. Het bleek dat een 59-jarige man de auto had meegenomen voor een proefrit en niet had teruggebracht. Deze verdachte is aangehouden. Op moment van aantreffen was een 50-jarige man uit Minnertsga de bestuurder. Ook hij is aangehouden en bleek onder invloed van heroïne en cocaïne. Van hem is een bloedproef afgenomen. Het onderzoek is in volle gang.