Dolle pret tijdens vakantieweek Heechterp-Schieringen

Leeuwarden - Het was de de derde keer dat er een vakantieweek werd georganiseerd voor kinderen in de wijk Heechterp-Schieringen. Zo’n 50 vrijwilligers, voornamelijk wijkbewoners aangevuld met andere die het leuk vinden om iets te ondernemen met kinderen, zetten zich van maandag 30 juli tot en met vrijdag 3 augustus volop in.

Het werd een warme en gezellige week. Op maandag kunnen de kinderen zich aanmelden en wordt de openingsactiviteit gespeeld. Dinsdag is de eerste echte dag. De kinderen komen ontbijten en worden ingedeeld in groepen op leeftijd; elke groep heeft zijn eigen kleur. Na het ontbijt gaan de kinderen de wijk in om op verschillende locaties spelletjes te doen. ‘s Middags komen de kinderen naar de tent om te lunchen en daarna volgt nog een ronde spelletjes op locaties in de wijk. Dit jaar was het prachtig weer waardoor er heerlijk met water gespeeld kon worden.

In de grote tent wordt naast ontbeten en geluncht, ook geslapen. In de nacht van donderdag op vrijdag is het altijd groot feest. De kinderen brengen hun slaapspullen mee en gaan daarna een film kijken. Voor degene die wil, en durft!, is er een spooktocht op de wielerbaan.

Daarnaast vermaakten de kinderen zich onder meer met kanovaren, sjeesden ze van een tobbedansbaan, werd er ‘jurkenvoetbal’ gespeeld en was er een heuse schuimparty. En natuurlijk mochten het immer populaire slijm maken en heel veel waterspelletjes spelen niet ontbreken. Foto’s zijn te vinden op www.huisaanhuisleeuwarden.nl en de facebookpagina van de Huis aan Huis.