Doorloper | De moed om je eigen weg te gaan

Leeuwarden - Amber Boomsma (44) verzamelt verhalen van inspirerende mensen op haar online platform 'Dagelijkse Moed'. Dat en meer in de Doorloper van deze week.

Leeuwarden is voor mij:
Een groot dorp met stadse geneugten. Zelfs als Culturele Hoofdstad is er nog voldoende balans tussen sprankelende belevenissen en gemoedelijke rust. Houden zo, want precies daarom is het hier zo fijn.

Als ik de baas van Leeuwarden was:
Dan zou ik heel zuinig zijn op de prachtige bomen in en rond de stad. Hoe mooi de serene hoofden van Plensa’s mistfontein ook zijn, voor mij steelt die prachtige plataan tegenover het station nog steeds de show.

Zou ik deze stad verlaten, dan:
Ging ik het liefst in de buurt wonen van zee, duinen en bos.

Als Cambuur wint, dan:
Ben ik blij voor de voetballers én mijn broer, ooit een boefje van de harde kern en tegenwoordig fan op afstand in Amsterdam.

Vroeger stapte ik altijd in:
Fire, Rock-it en Vat 69 om tot in de kleine uurtjes de sterren van de hemel te dansen.

Maak me wakker voor:
Een vroege wadlooptocht en verrassende gebeurtenissen. Stel dat er in augustus middenin de nacht opeens een reus van Royal de Luxe in onze wijk zou opduiken! Al zou ik mijn slaap ook met liefde onderbreken voor een onverwacht akoestisch optreden van Nynke Laverman of Wende Snijders bij een kampvuur op het strand.

Voor een lintje nomineer ik:
De initiatiefnemers en doorzetters achter LF2018, omdat ze daarmee echt een waardevolle beweging in gang hebben gezet in Leeuwarden en Fryslân.

Wat ik vroeger altijd wilde worden:
Vrijbuiter en schrijver. Als kind las ik graag en soms schreef ik verhaaltjes, al dwaalde ik net zo lief buiten in natuur en landschap. Pipi Langkous worden leek me ook wel wat. Bij verkleedpartijen trok ik mijn vaders lange voetbalsokken aan en deed mijn moeder pijpenragers in mijn vlechtjes, zodat ze eigenwijs omhoog stonden.

Ik werd uiteindelijk:
Freelance bedrijfsjournalist, dus ik kan mijn hart ophalen wat betreft schrijven, het vrije leven en mooie ontmoetingen. Naast mijn betaalde opdrachten interview ik ter inspiratie mensen over de dagelijkse moed in hun leven. Geen heldenmoed, of overmoed, maar de moed om je eigen weg te gaan. Daar bewonder ik mensen om en daarom verzamel ik hun verhalen. Kijk maar eens op www.dagelijksemoed.nl.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.