Burger zit bovenop scooterdief en ander kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - De politie ontving dinsdagavond een melding dat ‘iemand’ achter een scooterdief aanzat. Kort daarna deelde de melder mee dat hij in het Beethovenplantsoen bovenop de dief zat. De politie kwam snel ter plaatse en heeft de verdachte aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat de melder de verdachte had aangesproken bij een bromfiets waarvan het slot was uitgeboord, waarop de verdachte er vandoor ging. De scooter was als gestolen opgegeven. De 19-jarige verdachte is aangehouden.

Een 44-jarige Leeuwarder is dinsdagmiddag aangehouden voor het vernielen van een autoruit. Hij was onder invloed, en wilde niet meewerken aan de ademanalyse. Na het onderzoek kreeg de man een dagvaarding. Hij moet op 7 december voor de rechter verschijnen.

Het stelen van vier blikjes Sinas/Berenburg ter waarde van ongeveer zeven euro is een 48-jarige Leeuwarder duur komen te staan. Hij werd woensdagochtend betrapt in een winkel aan de Oostersingel. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte al eerder een diefstal had gepleegd. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Ook kreeg de man een winkelverbod van twee jaar.

De politie zette woensdagmiddag de achtervolging in nadat een autobestuurder door het rode licht reed. De bestuurder ging er snel vandoor, en bracht uiteindelijk de auto tot stilstand bij het winkelcentrum aan de Tijnjedyk. De 33-jarige bestuurder uit Dongeradiel reed even daarvoor met hoge snelheid vlak langs het winkelende publiek. Hij reed met een rijontegging en bleek tevens onder de invloed van opiaten. Hij is meegenomen naar het bureau.