Organist Aart Bergwerff speelt Bach in de Grote kerk

Leeuwarden - Organist Aart Bergwerff verzorgt op 15 augustus om 20.00 uur het vijftiende concert in het kader van de Friese Bachestafette 2018 op het orgel van de Grote- of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.

Aart Bergwerff heeft een passie voor het klassieke repertoire, met name dat van Johan Sebastiaan Bach en zoekt bovendien naar nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Zo werkt hij samen met videokunstenaar Jaap Drupsteen en maakte hij de voorstelling ‘East meets West‘ met derwisj danser Kadir Sonuk, op muziek van Ten Holts Canto Ostinato.

Aart Bergwerff studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium, in Parijs bij Marie-Claire Alain en in Noord-Duitsland bij Harald Vogel. Zijn studie bij Alain in Parijs sloot hij af met het behalen van de Prix de Virtuosité. Hij won prijzen op internationale orgelconcoursen in Brugge, Lausanne en Groningen.

In 2003 werd hij onderscheiden met de zilveren medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres‘ vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Op het programma van het concert op 15 augustus staan werken van onder meer Böhm, Marchand, Buxtehude , Reger en uiteraard Bach.