Kort politienieuws

Leeuwarden - Op de Eksterstraat in Leeuwarden is donderdagavond een 34-jarige Leeuwarder betrapt bij een winkeldiefstal. Hij rekende een fles cola af, maar betaalde de overige boodschappen van in totaal € 20,90 aan niet. Bij aanspreken ging de man ervandoor. Het winkelpersoneel was sneller en hield de verdachte aan. Hij heeft proces-verbaal gekregen, plus een winkeltoegangsverbod voor 2 jaar.

Twee jongens van 17 en 18 jaar zijn donderdagavond aangehouden op het Cambuurplein in Leeuwarden, toen ze beiden een rol koekjes hadden gestolen.

 

Een 26-jarige Leeuwarder is donderdagavond op het Cambuurplein aangehouden, omdat hij zijn winkeltoegangsverbod overtrad. De man moet 10 december voor de politierechter verschijnen.

 

Bij een instelling op de Oldegalieën in Leeuwarden is een 51-jarige man aangehouden, omdat hij een raam heeft vernield. De man moet zich 20 augustus voor de rechter verantwoorden.

 

Op de Tuinen in Leeuwarden heeft een 36-jarige autobestuurder uit Leeuwarden een boom aangereden. De bestuurder was er met de auto vandoor gegaan. Ter plaatse bleek een getuige met de telefoon opnames te hebben gemaakt. Aan de hand van het kenteken en een signalement kon kort daarna de verdachte worden aangehouden. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en de schade wordt met de gemeente geregeld.

 

Een 37-jarige vrouw is donderdagmiddag met haar auto over de bussluis in de Esdoornstraat in Leeuwarden gereden. Het carter van haar auto raakte flink beschadigd en zorgde voor olieverlies. De wagen is weggesleept.

 

Een 33-jarige Leeuwarder is donderdagochtend aangehouden in Camminghaburen. Hij hield zich niet aan de voorwaarden om vervroegd vrij te komen.