Dronken Fransoos op bromfiets blaast 834 ug/l en ander kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - Een 34-jarige Leeuwarder is zondagnacht in de Populierstraat aangehouden voor de verstoring van de openbare orde. Rond 04.50 kwam de melding binnen van hinderlijk gedrag van de Leeuwarder. Ook na de waarschuwing blijft hij nadrukkelijk aanwezig. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Een vrouw is zondagnacht in de Nieuwestad aangetroffen met een wond aan haar kin. Na het bekijken van de camerabeelden blijkt de 23-jarige vrouw uit Achterkarspelen duidelijk onder invloed tegen een bankje te hebben geschopt en kwam daarbij ten val. Ambulancemedewerkers hebben de vrouw meegenomen naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten.

Een 47-jarige bromfietser uit Marseille (Frankrijk) is aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij reed rond 02.55 op het Ruiterskwartier toen hij werd gecontroleerd. Aan het bureau blies hij 834 ug/l. De man kreeg via het CVOM een dagvaarding uitgereikt.

Bij de Kurioskerk aan de Julianalaan is zondagnacht een flinke hoeveelheid lood gestolen. Vermoedelijk is daarbij een auto gebruikt. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Een 59-jarige Leeuwarder is maandag aangehouden omdat hij nog €1100 aan boetes moest betalen of 18 dagen moest ‘zitten’. Hij betaalde niet en mocht gelijk de 18 dagen uitzitten.