Reuzenbeer gevonden in Natuurmuseum Fryslân

Leeuwarden - De medewerkers van het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden keken dinsdag wel even raar op. Bij het afsluiten van het museum vonden ze een reuzenbeer van liefst twee meter lengte.

Er worden in het Natuurmuseum regelmatig spullen gevonden. Bezoekers raken van alles kwijt. Shawls en paraplus worden het vaakst aangetroffen, maar ook zonnebrillen, handschoenen en speelgoedautootjes belanden bij de gevonden voorwerpen. Het is echter nog niet eerder voorgekomen dat er een reuzenbeer in een zaal achter bleef. Het blijkt dat deze megaknuffel door een hele bijzondere bezoekster is achter gelaten.

Directeur Tom van Slooten geeft toelichting: ,,We hadden onverwacht hoog bezoek, heel hoog. Het Reuzenmeisje van Royal de Luxe was in het museum. Zoals je weet is ze in de stad voor een drie dagen durende voorstelling, waar iedereen erg naar uit kijkt. Ze vertelde dat ze al veel over het Natuurmuseum had gehoord, vooral dat het zo leuk is voor kinderen. Dat wilde ze zelf wel eens zien! Ze had nog even tijd voor het vrijdag allemaal begint en kwam spontaan langs. Gelukkig is ons atrium heel groot. Ze klom over de wand van Het Grote Grutto Theater en ging op haar knieën zitten om alles te bekijken. Het was een prachtig gezicht!”

Het museum is niet echt ingericht op zulke grote bezoekers. Toen het Reuzenmeisje naar binnen kroop en naar Het Grote Grutto Theater stapte is er het een en ander omgevallen en gesneuveld. Van Slooten: ,,Dat vinden we in dit geval niet erg. Onze technische dienst is tot laat bezig geweest om alles te herstellen zodat alles er weer picobello uitziet. Het is immers erg druk in de stad met gezinnen en we verwachten veel bezoek.”

En wat gaat het museum met de beer doen? Van Slooten: ,,We geven de beer een mooie plaats bij de entree zodat onze bezoekers hem goed kunnen zien. Maar het zou natuurlijk het mooiste zijn als hij weer terug gaat naar het Reuzenmeisje.”

Voor mensen die net als het Reuzenmeisje benieuwd zijn naar Het Grote Grutto Theater en de andere presentaties: het museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het Grote Grutto Theater is nog te zien tot en met 2 september 2018.

Van de bijzondere vondst is een filmpje gemaakt, dat te zien is op Youtube kanaal van het Natuurmuseum Fryslân.