Kort politienieuws Leeuwarden

LEEUWARDEN - Een 65-jarige Groninger is afgelopen zondagavond in Leeuwarden op het Centraal Station aangehouden. De reiziger was zo boos dat hij de trein had gemist dat hij het treinpersoneel begon uit te schelden en te bedreigen.

Aan de Saiterstraat in Leeuwarden wilden agenten afgelopen zaterdagnacht bemiddelen tussen een taxichauffeur en diens klant. De persoon wilde niet betalen, ook niet na bemiddeling van de politie.

Toen de agenten wilden vetrekken bleef de man voor het dienstvoertuig staan en wilde niet vertrekken. Uiteindelijk werd de duidelijk dronken 51-jarige Leeuwarder aangehouden. Daarbij probeerde hij de agenten te bespugen. Proces verbaal is opgemaakt.

Aan de Bernard Zweersstraat werd afgelopen zondagochtend om tien voor zeven een 30-jarige Leeuwarder op de bon geslingerd. Agenten kregen melding van geluidsoverlast en bij aankomst bleek die dusdanig dat de veroorzaker onmiddelijk een proces verbaal kreeg.

Een automobilist is afgelopen zondagmiddag aan de Spanjaardslaan aangehouden en meegenomen naar het bureau. Een verkeersregelaar vond dat de automoblist heel vreemd reed. Nadat hij staande werd gehouden, verklaarde de man dat hij niet had gereden maar de andere inzittende.

Diverse getuigen vertelden dat de aangewezen man wel had gereden. Hij rook naar alcohol en werd daarom meegenomen. De 44-jarige man uit Burgum weigerde echter blaas- en bloedproef te ondergaan. Ook bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard.