Asieldier van de week bij De WisseI |Yang

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om de kat Yang.

Yang is een rustige kat die wel van aandacht houdt, maar er liever zelf om komt vragen dan dat hij het zomaar krijgt. Het een beetje een stresskipje. Hij verstopt zich voor bezoek en moet erg wennen aan nieuwe mensen. Ook houdt hij niet van kinderen. Bij onverwachts aaien kan hij schrikken en dan uithalen. Als hij je kent, en zelf benadert, is hij echter heel aanhankelijk en kan er dan echt van genieten om geaaid te worden!

Bij teveel stress gaat hij aan de muren krabben en heeft hij een verhoogde kans op blaasontsteking. Yang zoekt dan ook een rustige omgeving zonder andere dieren of kinderen. Hij is bij zijn vorige eigenaar wel een paar keer buiten geweest maar was ook daar erg bang. Hij hoeft dus niet per se een huisje waar hij naar buiten kan. Als binnenkat in een rustig huishouden komt hij waarschijnlijk veel beter tot zijn recht. Omdat Yang in het verleden een aantal keer blaasontsteking heeft gehad moet hij voortaan speciale brokjes krijgen. Kunt u Yang de rust bieden waar hij zo hard naar zoekt en vindt u het geen probleem om hem speciaal voer te moeten geven, neem dan contact op!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.