Skipkesilen tijdens Grouster Merke

Grou - Het Skipkesilen, een schitterende Grouster traditie, staat zaterdag 8 september weer op de agenda.

Al sinds 1907 worden er zeilwedstrijden gehouden door de jeugd met zelfgemaakte modelscheepjes. En nog steeds strijden jaarlijks meer dan zestig jeugdige deelnemers (en hun ouders, pake’s en beppe’s) in verschillende categorieën om de podiumplaatsen. Ook dit jaar vindt dit evenement weer plaats tijdens de Grouster Merke. Vanaf 9.30 uur starten de Skipkes vanaf het strandje bij het Zeilcentrum in Grou.

Het programma van het Skipkesilen
9.00 uur: Startnummer ophalen op het strandje bij het Zeilcentrum (Pr. Wilhelminastraat 3)
9.15 uur: Uitstalling van de versierde Skipkes. Versier jouw Skipke zo mooi mogelijk en win een prijs.
9.30 uur: Start van de wedstrijden in de diverse categorieën, gevolgd door de prijsuitreiking.

Als je met jouw eigen Skipke wilt meedoen dan kun je je via het digitale inschrijfformulier op www.kwvFrisia.nl opgeven (€3,- per deelnemer). Het ingevulde formulier moet wel vóór vrijdag 7 september binnen zijn. Voor vragen of voor specifieke informatie kun je ook mailen naar skipkesilen@kwvfrisia.nl.

Voor de enthousiaste bouwer heeft 'Jong Frisia' een compleet bouwpakket met bouwinstructies samengesteld. Voor het bouwen van een Frisia jachtje hoef je geen scheepstimmerman te zijn. Met een beetje handigheid en creativiteit maak je het mooiste Skipke voor jezelf, je kind of kleinkind. Mocht je in bezit willen komen van een bouwpakket van een Frisia jachtje dan kun je hierover contact opnemen met de Skipkecommissie via skipkesilen@kwvfrisia.nl