Slachtedyktocht voor recreatieve en prestatieve fietser

REDUZUM - De Leeuwarder toerfietsclub Frisia organiseert op zaterdag 24 augustus De Slachtedyktocht. Dit fietssportevenement is bedoeld voor zowel de recreatieve als de prestatieve fietser. Ook e-bikers zijn welkom.

Aan de Slachtedyktocht kan door jong en oud worden meegedaan.

De tocht voert over een groot gedeelte van de oude Slachtedyktocht en door de eeuwenoude dorpjes zoals Skingen, Peins, Dongjum, Hitzum Reahûs en Boazum. Starttijden zijn van 8.00 tot 10.00 uur. Om het de deelnemers aan de Slachtedyktocht zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft de organisatie de route uitgepijld met gele routebordjes. De route is ook in GPS beschikbaar. Door de ruime start- en finishtijd (15.00 uur) is het voor elke deelnemer mogelijk de tocht te volbrengen. Tijdens dit evenement gelden de normale verkeersregels. Op de startlokaties wordt gebruikt gemaakt van het inschrijfsysteem Scan and Go. De twee startlokaties zijn: Blauwe Tent, Reduzum (Overijsselsestraatweg 6) en Café Restaurant 'De Poort van Franeker' in Franeker (Stationsweg 1).

Leden NTFU en KNWU hoeven geen inschrijfformulieren meer in te vullen. Enkel de barcode op de NTFU of KNWU ledenpas laten scannen en de fietser kan van start. Voorinschrijving is mogelijk via de website www.tfcfrisia.nl. U kunt daar tevens meer informatie vinden.