Fietsersbond geeft fietscursussen voor alle leeftijden

LEEUWARDEN - Ervaren vrijwilligers van de Fietsersbond verzorgen in Bilgaard vanaf half maart weer fietscursussen voor jongeren en speciaal voor volwassenen.

Op de fiets boodschappen doen, de kinderen naar school brengen of zomaar een tochtje maken? Fietsen is goedkoop en gezond. Dat willen we allemaal wel. Toch hebben sommige mensen het als kind nooit geleerd. Of ze konden wel fietsen maar zijn later bang geworden door een val of een aanrijding. Juist voor iedereen die niet kan fietsen organiseren de Wijkvereniging Bilgaard en de Fietsersbond vanaf half maart weer fietscursussen aan de Hooidollen 17. Ook bewoners van andere wijken in Leeuwarden zijn welkom.

Ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond verzorgen de lessen, twee keer per week gedurende zes weken in een groep. Samen fietsen geeft plezier, ook in de cursus. Eerst oefenen we op een rustige plek. Later gaan we ook de stad in, langs drukke kruispunten en over rotondes. Omdat veiligheid belangrijk is begint elke les met het leren van een aantal verkeersregels en borden. In zes weken kun je zo veilig leren fietsen. Het is ook mogelijk om te oefenen hoe je met een kindje achterop kan fietsen.

Net als vorige jaren is er een fietscursus op dinsdagochtend en de donderdagochtend. Nieuw is dat er óók een cursus is op maandagmiddag en donderdagmiddag. Voor een cursus van twaalf lessen betaalt u twaalf euro.

Meer informatie of opgeven bij Wijkservicepunt Bilgaard via e-mail: wijkservicepunt@bilgaardnet.nl, of in het Wijkcentrum Bilgaard aan de Hooidollen 17.