Lezing over dr. Martin Luther King in Agneskerk Goutum

Goutum - Ds. Harcourt Klinefelter zal op donderdag 20 september (tijdens de vredesweek) in de Agneskerk een lezing houden over zijn samenwerking met dr. Martin Luther King.

Ds. Harcourt Klinefelter, geboren in een dorp bij New York City, was persvoorlichter van dr. King in de roerige jaren zestig. Na de gewelddadige dood van King kwam Klinefelter met zijn Nederlandse vrouw in Nederland wonen, werd docent aan de volkshogeschool van Havelte en predikant van de doopsgezinde gemeente in Zeist. Het wereldwijd verbreiden van de 'Droom van King' werd het levenswerk van Harcourt Klinefelter.

Over zijn leven in dienst van de vrede heeft Katrien Ruitenburg een boek geschreven. Zij voerde hiervoor veel gesprekken met Klinefelter en maakte gebruik van zijn archief. De biografie kreeg de titel: Het leven van vredesapostel Harcourt Klinefelter - Globalisering van de droom van dr. Martin Luther King. Dit boek bevat meer dan de herinneringen van een opmerkelijke man. Het bevat ook verhalen vol spanning en humor, praktisch toepasbare technieken, theologische en filosofische inzichten, en inspirerende momenten uit een leven dat geleefd wordt vanuit het geloof dat overwint. ,,Deze biografie is een inspiratiebron voor ieder die moed zoekt om in de wereld van vandaag op te staan en op te komen voor recht en vrede. Wie dit boek leest, ervaart iets van wat Jezus zei: Gelukkig zijnde vredestichters." Rond de herdenking van de vijftigste sterfdag van Martin Luther King zond de KRO dit jaar een documentaire uit over ds. Harcourt Klinefelter en zijn samenwerking met dr. King. In deze documentaire 'In de schaduw van King' gaat Harcourt Klinefelter terug naar Amerika, waar hij met strijdmakkers van toen herinneringen tot leven brengt. Op zijn zolder in Steenwijkerwold bewaart hij een draagbare recorder en een schat aan unieke geluidsfragmenten van Martin Luther King. Klinefelter reist samen met deze bandrecorder terug naar Amerika waar hij in Kings geboorteplaats Atlanta een weerzien heeft met diens zoon Martin Luther King III.

Donderdag 20 september start de inloop (Agneskerk, Buorren 23) vanaf 19.00 uur. De lezing duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Meer informatie: dreudec@gmail.com of gerard.rinsma@hetnet.nl