Kort politienieuws

Leeuwarden - Een rare gewaarwording voor de zoon van bewoners aan De Jokse in Leeuwarden. Hij kwam dinsdagavond thuis en dacht zijn broer boven te zien. Hij klopte aan, maar alarmeerde daardoor de inbreker in huis. Die vluchtte snel via de achterdeur.

Heeft u iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie.

Agressieve wijndief

Een 32-jarige Leeuwarder is dinsdagavond aan het Hoeksterpad in Leeuwarden betrapt op winkeldiefstal van twee flessen wijn. Tijdens de aanhouding werd de verdachte vervelend en probeerde politieagenten te slaan en schoppen. Daarop is de verdachte ingesloten.

Zwitsaldiefstal

Twee Leeuwarders zijn dinsdag aan de Bilgaardpassage betrapt op een winkeldiefstal van Zwitsalproducten. Eén man wist te ontkomen, de ander, een 36-jarige Leeuwarder, is aangehouden. Aan de hand van het signalement en de camerabeelden wist een politieagent de andere verdachte te identificeren. Deze 56-jarige Leeuwarder is vervolgens thuis aangehouden.

Een afslag te laat

Een bestuurder (24) uit Erika is dinsdagavond ter hoogte van de afslag Grou op de A32 de sloot in gereden. Hij had de afslag te laat gezien en probeerde die nog te nemen. Het moge duidelijk zijn dat dat niet is gelukt.